Ingredients:
- 1 kg. potato
- 300 gr. smoked salmon
- 4 eggs
- dill
- 1 dl. cream
- 1 dl. milk
- butter
- salt
- pepper
Peel the potatoes and bollitele for about twenty minutes. Let them cool and cut into thick slices about half a centimeter. Grease a baking sheet and create a first layer of potatoes. Then a layer of salmon sprinkled with dill, pepper and salt. Create alternating layers of potatoes and salmon with spices, to top it off with a layer of potatoes. In a bowl, pour milk, cream and eggs, and mix until creamy smooth. Pour into the pan. Bake the mixture at 180 ° for about 40-50 minutes.
In our cooking trip around the European Community countries, Laxpudding represents Sweden:
Sweden, officially the Kingdom of Sweden, is a Scandinavian country in Northern Europe. Sweden borders Norway and Finland, and is connected to Denmark by a bridge-tunnel across the Øresund.
Recipes from Sweden in the Culinary ABC (in alphabetic order):
Recipes from Sweden in the Culinary ABC (in alphabetic order):
- Blabarssoppa - Alessandra, Ricette di Cultura
- Biff la Lindstrom - Anima Paleo, Armonia Paleo
- Biff Rydberg - Carla Emilia, Un'Arbanella di Basilico
- Cavolo Rosso al Vino - Tamara, Un pezzo della mia Maremma
- Crackers Svedesi - Martissima, Viaggiare è un po' come mangiare
- Fiskgratang - Paola, Pinkopanino
- Flygande Jacob - Brii, Briggis' home
- Gravad Lax - Cinzia, Cindystar
- Gretas gammaldags pepparkakor - Brii, Briggis' home
- Gubbrora - Rosa Maria, Torte e dintorni
- Hjortronparfait - Rosa Maria, Torte e dintorni
- Kaldolmar - Paola, Pinkopanino
- Kanelbullar - Aiu', Trattoria MuVarA
- Kanelbullar - Anima Paleo, Armonia Paleo
- Kanelbullar - Carla Emilia, Un'Arbanella di Basilico
- Kavring - Brii, Briggis' home
- Kladdkaka - Resy, Le tenere dolcezze di Resy
- Knäckebröd - Anima Paleo, Armonia Paleo
- Knäckebröd - Brii, Briggis' home
- Kokosdrommar - Resy, Le tenere dolcezze di Resy
- Kottbullar - Carla Emilia, Un'Arbanella di Basilico
- Kottbullar - Manu ela, A dieta da lunedì
- Kroppkakor - Paola, Pinkopanino
- Kummin och oregano kalkon med äppelmos - Brii, Briggis' home
- Inlagda rödbetor - Brii, Briggis' home
- Inlagd gurkao’aceto - Brii, Briggis' home
- Lime och kummin marinerat fläskkött - Brii, Briggis' home
- Lussekatter - Alessandra, Ricette di Cultura
- Lussekatter - Resy, Le tenere dolcezze di Resy
- Lussekatter - Terry, Crumpets & Co.
- Lussekattor - Brii, Briggis' home
- Pancarrè di riso al papavero - Speedy70, A tutta cucina
- Pane di segale svedese - Simona, Briciole
- Pannkakor - Manu ela, A dieta da lunedì
- Potatissallad med lax i yoghurt- och gurksås - Brii, Briggis' home
- Ringrynsgrot - Anisja, La cucina di Anisja
- Rotolini alla Cannella - Ines, CoOk ZoNe
- Röda Vinbär Marmelad - Cinzia, Cindystar
- Skånsk äpplekaka - Brii, Briggis' home
- Sockerbullar - Elena, Zibaldone Culinario
- Sockerbullar - Tamara, Un pezzo della mia Maremma
- Spiddekaka - Resy, Le tenere dolcezze di Resy
- Svenska scones - Brii, Briggis' home
- Smorgastarta - Anisja, La cucina di Anisja
- Toast Skagen - Carla Emilia, Un'Arbanella di Basilico
- Toast Skagen - Elena, Zibaldone Culinario
- Ärtsoppa med och utan fläsk - Brii, Briggis' home
- Ärtsoppa utan fläsk - Brii, Briggis' home
Adjö!
Nessun commento:
Posta un commento